GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2016 Pazartesi 15:13

TMMOB'a 'Erdoğan`a hakaret` davasında erteleme

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın’ın ve TMMOB üyelerinin ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması ile yargılandıkları duruşma ertelendi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Attıkları sloganla ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ettikleri suçlamasıyla yargılanan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın ile TMMOB üyelerinin davası bilir kişi raporunun incelenmesi için 6 Nisan’a ertelendi.

DAVALAR BİN 300’E ULAŞTI
Duruşma sonrası açıklama yapan Melih Yalçın, Cumhurbaşkanına hakaret davalarının bin 300’e ulaştığına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanına hakaret davaları oldukça fazla, bu sayının bugünlerde bin 300’e ulaştığı söyleniyor. Bizler de bunun siyasi niteleme ve ifade özgürlüğü olarak ele alınmasını talep ediyoruz. Bütün davalarda da bunu bu şekilde söylüyoruz. Cumhurbaşkanı’nın siyası kimliğinden dolayı bu slogan atılıyor ve Türkiye’nin her yerinde atılıyor, milyonlar atıyor. Ama yargı bunu bir baskı unsuru haline getirip tek tek insanlara dava açıyor. Bu insanlara 1 yıl ila 4 yıl arasında ceza isteniyor. Amaç insanların bu sloganı atmaya çalışmasını engellemek. Ertelenen dava ikincisi kez tekrarlandığında cezalar yürürlüğe giriyor. Bu yolla insanları sindirmeye çalışıyorlar ama kimseyi sindiremeyeceklerini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.